"Üks väike eksimus otsustab palju. Minu arvates tehti siin viga, sest lennukid on radariekraanil ja nende kiirus tuvastatakse tehniliselt," seletas Arvydas Anušauskas laupäeval usutluses raadiojaamale Žinių Radijas. Tema sõnul Rootsi lennukit ei tuvastatud ja temaga ei võetud ühendust, kuid anti välja märk "tuvastatud". Kui riiki oleks sisenenud lennuk "tuvastamata" märgiga, hakanuks tööle süsteem, mis saadab Šiauliaist hävitajad välja, kuid Rootsi lennuk oli märgitatud kui "tuvastatud", kirjutab BNS.

Küsimusele, kes selles süüdi on, vastas ta: "Mis ma oskan öelda? See oli eestlaste vahetus ... Karmėlavas on eestlased, leedulased ja lätlased ja oli eestlaste vahetus. Mis meie teha saame. Me ei saa Eesti ohvitseridele midagi teha."

Anušauskas lisas, et juhtumi asjaolud on juba kindlaks tehtud ja nüüd tuleb anda hinnang Leedu institutsioonide käitumisele. "Meil on nüüd terve pilt käes ja tuleb juurdlus käivitada."

Juuli alguses tungis Valgevene õhuruumi kahe rootslase juhitud lennuk, mis Minski lähistel heitis alla suure hulga langevarjudega mängukarusid üleskutsetega sõnavabaduse kaitseks. Pärast mängukarude allaviskamist pöördus lennuk Leedu kaudu tagasi Rootsi.