Delfi juhatuse esimees Andrus Raudsalu ütles, et otsus kaevatakse edasi kasvõi kuni Euroopa kohtuni.

“Ei tahaks sel teemal esialgu spekuleerida, kuid kui otsus tõesti muutmata jääb, siis üks lahendus on kommentaariumi sulgemine,” ütles Raudsalu.

Delfi nõukogu esimees Ville Jehe hinnangul tähendaks sellise otsuse jõussejäämine, et erinevalt muust maailmast ei ole internet Eestis vaba. Jehe väitel laieneb selline kohtuotsus ka teistele veebikeskkondadele, kus sisu kasutajate poolt luuakse — sellisel juhul oleks veebiväljaande omanik sunnitud kontrollima iga sellesse keskkonda lisatud pilti, videot või lauset, mis aga muudaks olukorra ebaloogiliseks.

Peamiseks probleemiks on Jehe arvates tõsiasi, et Eestis ei saada endiselt päris hästi aru, mida uus meedia tähendab ja veebimeediat hinnatakse vastavalt trükimeedia reeglitele. Samuti ei ole kommentaaride näol tegu lugejakirjadega, mida toimetus läbi vaatab ja nende avaldamise üle otsustab, vaid kommentaarid on suhtluskanal lugejate endi vahel.

Jehe sõnul ei ole Delfil taganeda kuhugi, sest hetkel seisab Delfi taga kogu Eesti internetikeskkond.

“Vaid üksikud Eesti veebikeskkonnad on sellised, kus puudub kasutajate poolt lisatud sisu. Seega hetkel sõltuvad Delfist kõik Eesti internetikeskkonnad — näiteks hot.ee, rate.e, ajalehtede veebiväljaanded, foto- ja videokeskkonnad ja ka kuulutustelehed. Kas nüüd on siis nii, et kui inimene ostab kuulutustelehel eraisiku poolt reklaamitud sõiduauto ja see osutub sõidukõlbmatuks, siis vastutab kuulutusteleht?” küsis Jehe.

Harju maakohus otsustas juunis rahuldada Vjatšeslav Leedo hagi AS Delfi vastu ja mõista aktsiaseltsilt Delfi Leedole tekitatud mittevaralise kahju hüvitamiseks 5000 krooni. Otsus kaevati edasi ringkonnakohtusse. Ringkonnakohus jättis otsuse muutmata.