Lebedev lausus venekeelsele Delfile, et juunis 91 käisid ENSV ülemnõukogu venekeelsete saadikute ja eestikeelsete opositsioonisaadikute vahel läbirääkimised uue koalitsiooni moodustamiseks.

"Kellega täpselt me läbi rääkisime, ma ei ütle, sest paljud neist on endiselt poliitikas tegevad ja on, muide, Venemaaga suheldes üsna radikaalsed," lausus Lebedev.

Tema sõnul polnud samas neil eestikeelsetel jõududel midagi selle vastu, et temast oleks saanud Eesti siseminister, sest nad leidsid, et Lebedev suudaks riigis korra majja lüüa.

Juulis toimus uus kohtumine ja siis otsustati, et juuli lõpus sõlmitakse koalitsioonileping ja kukutatakse Savisaar. Siis otsustati aga oodata veel 2-3 nädalat ja seejärel saabuski riigipöördekatse.

Lebedev ei osanud täpselt vastata, miks Savisaar eestikeelsetele opositsioonipoliitikutele ei sobinud. "Ei tea. Nähtavasti ta kahepalgelisuse pärast. Muide, samal põhjusel ei sobinud ta ka meile, vene saadikutele. Ta võib lubada üht ja teha teist. Ta võib leppele alla kirjutada ja kohe uksest väljudes selle minema visata. Ta on selles osas läbirääkimisteks väga ebausaldusväärne partner. Kuigi samas on ta Poliitik suure algustähega," lausus Lebedev.

Lebedev lisas, et Savisaar on muide vist ainus poliitik, kellega ta pole peale 1991. aastat näost näkku kordagi kohtunud.