Paeti sõnul on Eesti-Vene suhete areng stabiilne ja praktiline, teatas välisministeeriumi pressitalitus. „Oleme ette valmistamas Eesti ja Vene inimestele olulisi kokkuleppeid, näiteks sotsiaalkindlustuslepingut. Samuti oleme peatselt valmis isikute tagasivõtuprotokolli ning diplomaatilise kinnisvara lepingu sõlmimiseks,“ lisas ta.

Paet kõneles Lavroviga ka seitsme Eesti kodaniku röövimisest Liibanonis.

Kõneldes Eesti-Vene piirilepingust, ütles Paet, et Eesti on soovinud piirilepete jõustumist alates nende allkirjastamisest 2005. aastal. „Piirilepingute senist mittejõustumist ei maksa siduda teiste Eesti-Vene suhete teemadega,“ lisas ta.

Nii Lavrov kui Paet märkisid positiivset suunda Eesti-Vene majandussuhetes ning tõdesid, et Eesti-Vene majandussuhted on viimastel aastatel pidevalt tihenenud ning kaubavahetus kasvanud. Samuti on aasta-aastalt oluliselt suurenenud näiteks Eestit külastavate Vene turistide arv.

Eesti välisminister lisas, et suurem osas Eesti konsulaatides Vene kodanikele väljastatavatest viisadest on pikaajalised ja mitmekordsed. „Samas vajavad jätkuvalt lahendust pikad piiriületusjärjekorrad,“ lisas ta.

Eesti toetab ka Venemaa liitumist Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO).

Välisminister Paet kordas Vene välisminister Lavrovile ka kutset Eestit külastada.