Lavly Perling rääkis prokuratuuri väärtustest ja töötulemustest, karistuspraktika ühtlustamisest ning sellest, et kriminaalmenetlus peab olema kiire, tõhus ja paindlik. „Viimasel kolmel aastal oleme töötanud eesmärgiga tagada inimestele läbi kriminaalmenetluse võimalikult kiiresti õigusrahu, vastus riigi poolt ja kaugemale ulatuvalt inimeste suurem usaldus meie töö ja tegevuse vastu,“ ütles oma kõnes riigi peaprokurör.

Perlingu sõnul oli käesoleva aasta 10. jaanuari seisuga prokuratuuris lahendust ootamas kokku 2445 kriminaalasja, aasta varem oli see arv 2831 ja 2015. aasta 26. märtsil 3504. Kolmandik ehk 33 protsenti asjadest on olnud prokuratuuris üle nelja kuu.

Peaprokurör seadis 2017. aasta eesmärgid: „Kiire kriminaalmenetluse tagamiseks ei ole prokuratuuris üle 25 protsendi asjadest kauem kui 4 kuud; kohtueelne menetlus peab olema sedavõrd vahetult juhitud, et prokuratuuris ei oleks korraga üle 2000 asja; üle 4 aasta kahtlustatavateta kriminaalasju pärast 1.07.2017 ei ole.“

Üldkogul esinesid ka justiitsminister Urmas Reinsalu, riigikohtu esimees Priit Pikamäe ja Eesti Advokatuuri esimees Hannes Vallikivi.

Selle aasta üldkogul keskenduvad prokurörid prokuratuuri põhiväärtustele.

Aastavahetuse seisuga töötas Prokuratuuris 165 prokuröri ja 21 konsultanti.

Prokuratuuri eelmise aasta tegevuste ülevaade on kättesaadav prokuratuuri kodulehel.