Detsembris tehtud Faktum&Ariko uuringust selgus, et 91% Tallinna elanikest on kursis alkoholi öise müügipiiranguga ning seda toetab täielikult 70% tallinlastest, Eesti elanikest aga 66%, teatas Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni pressiesindaja.

Lausing tõi esile, et 15-34aastaste seas pooldab piiranguid 61%, 55-74aastaste seas aga koguni 74% küsitlusele vastanutest. Tarbijagruppide lõikes on üsna loomulik, et toetus piirangutele on oluliselt suurem karsklaste hulgas kui igapäevaselt alkoholi tarbivate inimeste seas.

Oluliseks hindas Lausing ka seda, et täpselt kolmandik elanikkonnast soovib alkoholireklaami täielikku kaotamist, ligi veerand aga selle piiramist. Valdavalt märgatakse reklaami esmalt televisioonis (78 %) ja ainult 6% kauplustes.

„Seega peaks järgmine samm puudutama alkoholireklaami piiramist televisioonis,” nentis Lausing täna linnavolikogu saalis. „Kui see õnnestuks, küllap siis hakkaks ka tarbimine vähenema või vähemalt selle tõus pidurduks. See on aga riiklik küsimus.”

Samas võib Lausingu sõnul tõdeda, et Keskerakonna alkoholipoliitikast Tallinnas ei ole kinni haaranud ainult tallinlased, vaid see on leidnud ka üleriigilist tunnustust ja heakskiitu.