Lauristini ettepaneku kohaselt peaksid erakanalid maksma ETVle igaüks hüvituseks 20 miljonit krooni, kuigi varasema plaani kohaselt olnuks see 10 miljonit, teatas Kanal 2 “Uued uudistes”.

Ringhäälingunõukogu esimehe Tiit Sinissaare sõnul vajab ETV püsimajäämiseks kindlasti rohkem raha, eriti arvestades järgmisel aastal toimuvat Eurovisiooni lauluvõistlust. Samas pole Lauristini ettepaneku suhtes veel midagi otsustatud. Ringhäälingunõukogu peab ühest küljest seisma riigitelevisiooni huvide eest, samas on otsustaja ikkagi Riigikogu, kes peab menetlema samal ajal nii riigieelarve kui ringhäälinguseaduse eelnõu, märkis Sinissaar.

Kanal 2 peadirektor Urmas Oru ütles, et kui ringhäälingunõukogu liikme Lauristini ettepanek 20 miljoni osas peaks läbi minema, on erakanalitel väga raske toime tulla.

ETV on selle aasta kolme kvartaliga teeninud sponsorlepingutest ja reklaamist veidi üle 35 miljoni krooni, mis moodustab 65 protsenti tänavusest 55 miljoni krooni suurusest aastaprognoosist. Järgmise aasta reklaamiprognoos on pisut alla 60 miljoni krooni.

“2002. aastal prognoosib Eesti Televisioon telereklaamituru üldist langust,” on ETAle öelnud ETV reklaamidirektor Rivo Saarna. “ETV reklaamikäive säilib eelkõige tänu suurprojektidele, nagu taliolümpiamängud, Eurovisiooni lauluvõistlus ja jalgpalli MM.”

Riigikogus 17. oktoobril esimese lugemise läbinud ringhäälinguseaduse muutmise eelnõu järgi kaob ETVst reklaam 2002. aasta 1. juulil. Varem kavandati reklaam ETVst kaotada 1. jaanuarist 2002.