„Inimesed ei ole poliitikast tüdinenud,“ rääkis Lauristin Delfile, selgitades, et eelkõige võib tänaseid valimisi pidada potestivalimisteks. „Seda näitab ka protestikandidaat Indrek Tarandi edu,“ nentis Lauristin ning märkis, et eelkõige protestivad just nooremad valijad.

Lauristini sõnul on selge, et kuigi Euroopa parlamendi tegevust ja tähtsust on üritatud selgitada, tavainimene seda sisu siiski väga selgelt ei hooma. Valima minnakse eelkõige näitamaks oma rahulolematust Eesti poliitikaga.

Teisest küljest tõi Lauristin välja eestlaste suure rahulolu Euroopa Liiduga. „Alates 2004. aastast, mil me Euroopa Liiduga ühinesime, on inimesed aru saanud, kui palju see on meid mõjutanud. Elukvaliteet on tõusnud ning paljud  on saanud eurotoetusi.“ Sotsioloogi sõnul on eestlased Euroopa Liiduga palju rohkem rahul kui seda on näiteks leedulased, kelle osalusprotsent valimistel oli pärastlõunaks vaid 8. „Majanduskriisist hoolimata on pärst Euroopa Liiduga  ühinemist meie elu paremaks läinud,“ leidis Lauristin.