Rahvaliidu peasekretär Lauri Vitsut ei osanud esimese hooga Aare annetuse tegemist kommenteerida. "Esiteks ei ole kindlasti tegemist tema võla tagasimaksmisega. Niisuguseid tingimusi või tähtaegu Rahvaliidule seada ei või. Tegemist ei ole ka päris kindlasti annetusega Rahvaliidule. Tegemist on mingisuguse tema eraasjaga, mille kohta ei saa tõesti kuidagi kommentaari anda. Ta peaks vist tõsiselt oma vaimset tervist kontrollima viimasel ajal," ütles Vitsut Delfile.

Vitsuti sõnul on Aare Rahvaliidule endiselt võlgu 177 000 krooni ja tänase päeva seisuga ei olnud ta seda summat tagasi maksnud.

"Küsimus on selles, et ta peab selle summa tagasi maksma. Mis puutub siia deposiit ja mis puutub siia annetus? Kui tema tahab teha annetusi siis igal juhul ei ole see võla tagasimaksmine," märkis Vitsut.

"Kas ta tõesti praegu seab tingimuse, et juhul, kui ta taas esimeheks valitakse, sel juhul ta maksab sellise raha? Tundub nagu oleks esimehe koha ostmine. Kas ta tahab näidata, et erakond saab raha juhul, kui teda valitakse esimeheks? See on ju koha ostmine," lausus Vitsut.