Pardiralliga püütakse teadvustada vähihaigete laste ja nende perede olukorda ja kutsuda üles tegema annetusi, millega tänavu rahastatakse tugikeskuse teenuste jätkamist ja laste jälgimismonitoride soetamist.

Enne tuhandete kummipartide „ujumisvõistlust“ Kadrioru pargi kanalis saab iga annetaja – nii üksikisik, pere, sõpruskond või ettevõte – endale sobiva annetuse eest ühe nummerdatud vannipardi sponsoriks. Annetusi võib teha mitu ja toetada seega võistlustules mitut parti.

„Praeguse seisuga on 4266 parti leidnud omale sponsori,“ ütles Delfile Pardirallit korraldava Eesti vähihaigete laste vanemate liidu (EVLVL) esindaja Ragnar Põllukivi. Kuivõrd kokku on liidul varutud 10 000 parti, siis saab sponsoriks hakata veel 5734 kummipardile.

Meeleolukas perepäev algab Kadrioru pargis laupäeval kell 12. Päeva juhatab sisse EVLVLi esimees Märt Avandi, misjärel astuvad üles erinevad esinejad. Kell 13.20 saab vaadata ja kuulata Curly Stringsi ning kell 14 algabki Pardiralli.

Kõik sponsori leidnud pardid lastakse korraga Kadrioru pargi kanalis vette. Esimesena finišisse jõudnud vannipart toob oma toetajale peaauhinna – Naantali SPA ja Muumimaa (Turu, Soome) külastuse neljale koos majutuse ja transpordiga. Veel loositakse välja palju toredaid üllatusauhindu.

Eelmisel aastal korraldas liit esimese Pardiralli, et leida vahendeid EVLVL-i tugikeskuse loomiseks ja teenuste pakkumiseks.

Tänavune Pardiralli toimub laupäeval, 13. juunil Kadriorus. Üritus on osalejatele tasuta.

Kogutud annetustega toetatakse tugikeskuse teenuste jätkamist ning laste jälgimismonitoride soetamist SA Tartu ülikooli kliinikumi (TÜK) hematoloogia-onkoloogiakliiniku hematoloogia ja luuüdi transplantatsiooni osakonna haiglapalatitesse, sest ükski onkoloogilise diagnoosiga laps ei tohiks ravi käigus jääda hetkekski järelevalveta.