25. aastapäeva tähistava ürituse raames astuvad teiste seas lavale Lenna Kuurma, Ivo Linna, Ott Lepland, Birgit Õigemeel, Arno Tamm, Erik Meremaa, Koit Toome, Meelika Hainsoo, Reigo Ahven ja Mihkel Raud, aga samuti sümfooniaorkester Rasmus Puuri juhatusel, noortekoor ja tantsurühmad.

Värskes kuues tulevad esitamisele ka kõik Alo Mattiiseni viis isamaalist laulu. Laulud esitatakse sümfooniaorkestri seades noorte solistide esituses.

Laulude vahel linastuvad spetsiaalselt selleks ürituseks lavastatud ning tõestisündinud lugudel põhinevad lühifilmid, avades erineval ja ootamatul moel ajastu taustu ja meeleolusid, autoriteks Loone Ots ja Rein Pakk, operaatoriks Mait Mäekivi ja lavastajaks Ain Mäeots. Kaasa teevad näitlejad nagu Mait Malmsten, Raivo E. Tamm, Tiit Sukk, Evelin Võigemast, Priit Pius, Liina Tennosaar, Marje Metsur ja Maiken Schmidt.

Ain Mäeotsa sõnul oli kogu lavastusmeeskonna ning kõikide osalevate artistide tingimus, et üritusel on keelatud igasugune poliitiline propaganda ja valimisreklaam, ka ei astu lavale ükski poliitik.

Etendus algab kell 20.30.

Rahvarinde ja laulva revolutsiooni 25. aastapäeva tähistava ürituse korraldab Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, etenduse teostajaks on MTÜ Vabaduse Kontsert ning lavastusmeeskonda kuuluvad Ain Mäeots (vaheosade lavastaja), Rasmus Puur (muusikaline juht ja dirigent), Reigo Ahven (ansambel), Jaagup Roomet (kunstnik), Krista Köster (koreograaf) ja Sirli Bergström (lava tehniline teostus).

Lavastaja Ain Mäeotsa sõnul on "Rahva aasta" pühendatud eelkõige rahvale, tänu kellele sai laulev revolutsioon võimalikuks.

„Kontserdi põhiliseks kandjaks laval ja ekraanil on põlvkond, kes olid 1988. aastal veel verinoored või lapsed või polnud veel sündinudki – ehk siis põlvkond, kelle jaoks tegelikult laulev revolutsioon ju tehti,” märgib Mäeots.