Juba esmaspäeval hakkavad nad Tallinna saabuma, et proovides osaleda. Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse kommunikatsioonijuht Sten Weidebaumi sõnul vaba aega neile palju ei jää, ent selle täitmiseks on neile mitmeid võimalusi pakkuda.

Kumu kutsub tema sõnul lapsi enda juurde, laulupeolistel on seal võimalik valida mitme eriprogrammi vahel. Ajaloomuuseum kutsub lapsi tasuta Maarjamäele oma väljapanekut vaatama. Kino Sõprus pakub laulupeolistele eriprogrammi ja mängulahingu pidamise võimalust pakkuv Megazone'il on samuti lastele oma pakkumine. Samuti on lauluväljakul avatud käsitööküla, et lapsed saaksid lauluväljakul käsitööd teha.

Esmaspäeval saabuvad Tallinna kõik tantsijad peale esimeste klasside. Teisipäeval saabuvad 1. klasside tantsijad. Kolmapäeval saabuvad rahvamuusikud ja alustatakse käsitööküla ehitamist. Neljapäeval saabuvad kõik orkestrid. Reedel saabuvad lauljad, välja arvatud mudilased ja väikesed poisid.

Lauljate proovipäev on laupäeval. Pühapäeval toimub rongkäik ja kell üks algab laulupidu. Tantsupeo esimene etendus on reedel kell 19. ja teine etendus laupäeval kell 20.