Rohkem kui 22 tonnist supipõhjast valmistavad Naiskodukaitsjad ja Kaitseliitlased, keda abistavad toidujagajatena ka Kodutütred, Noored Kotkad kokku 106 400 kausitäit suppi. Peo nädala jooksul aga ulatavad söögivalmistajad laulu- ja tantsupeo osalistele kuni 280 000 toiduportsu, sest just nii palju on jagatud välja toidutalonge.

Väliköögi pealiku, Enno Teiteri sõnul on iga päev saavad peol osalejad valida nelja erineva Felixi supi vahel, milleks on laulupeo ametlikuks supiks valitud seljanka, mida valmistatakse kokku 9,2 tonnist supipõhjast. Lisaks on menüüs hernesupp (8,2 tonni supipõhja), lihapallisupp (3,7 tonni supipõhja) ja rassolnik (1,4 tonni supipõhja).

Supi kõrvale saab Leiburi leiba, mida kokku kulub pea seitse tonni. Magustoiduks on meie magustoidupartner Premia toomas peolistele kohupiimakreemi (16 400 tk), jogurtit (18 000 tk), kohukesi (25 000 tk) ja jäätist (47 000 tk), lisas Teiter.

Laulu- ja tantsupeo avamine ja esimene etendus toimuvad Tallinna Lauluväljakul sel reedel 1. juulil algusega kell 19.00, tantsupeo 2. etendus toimub 2. juulil kell 20.00 ja laulupidu 3. juulil ligikaudse algusajaga 13.00 (laulupidu algab siis, kui rongkäik lõpeb).

Laulupeo kunstiline juht on Veronika Portsmuth, tantsupeo kunstiline juht on Märt Agu ning XI noorte laulu- ja tantsupeo programmijuht on Raul Talmar.

Tänavune laulu- ja tantsupidu on Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi üks selle suve suursündmusi.