Läti politseinikud pidasid Saulkrasti lähedal kinni kell 18 Riiast väljunud Eurolinesi bussi, kuna väidetavalt oli paar tundi enne sarnane buss üht autot riivanud. Kuna politseile polnud bussijuhi jutt veenev, pidi buss koos kõigi reisijatega Riia poole tagasi pöörduma.

“Paarkümmend kilomeetrit koos nurisevate reisijatega Riia poole sõidetud, otsustasid Eurolinesi kaks bussijuhti Läti politseiga ikka kohapeal kokkuleppele jõuda,” rääkis AS-i Mootorreis tegevdirektor Tiit Orissaar kolmapäeval BNS-ile. “Bussijuhid jõudsid politseiga kokkuleppele ja buss jõudis õnnelikult, kuigi hilinedes Tallinnasse.”

“Väidetavalt oli üks Riiast väljudes ümbersõidule läinud buss riivanud kergelt vanemat tüüpi Toyotat,” ütles Orissaar. “Midagi hullu ei juhtunud, bussil on tagastangel kolm värvikriipsu, Toyotal olevat aga peopesasuurune mõlk paremas esimeses poritiivas olnud.”

“Igal juhul on tunnistajate väited praeguse seisuga vastuolulised. Väidetavalt oli sõiduki roolis avarii ajal naisterahvas, hiljem oli aga end avarii hetkel Toyota juhiks väitnud meesterahvas,” rääkis Orissaar. “Samuti tekitab kahtlusi, miks ei teatanud sõiduki juht kohe politseisse, vaid alles poolteist tundi juhtunust hiljem.”

Orissaar avaldas Läti politsei suhtes nördimust ning leidis, et Eesti politseinikud poleks bussitäit rahvast nii süüdimatult poolteist tundi kinni hoidnud. “Meie bussijuhid olid isegi pakkunud, et üks jääb kohapeale juhtunut selgitama, teine sõidab aga reisijatega Tallinnasse, ent ka sellega polnud politsei nõus,” rääkis ta.

“Täpsemalt ei oska ma aga midagi öelda, kuni oleme juhid üle kuulanud, reisijatelt sündmuse kohta täpsemalt uurinud ning Läti politseilt sündmuse kohta ülevaate saanud,” ütles Orissaar.