Lastearstist Tallinna abilinnapea Merike Martinson ütles “Aktuaalsele kaamerale”, et ministeerium toetab seda ideed, sest jalgrattalt kukkumine on ohtlik. Kui ratturil pole kiivrit, siis võib kukkumisel saada ajutrauma, mis võib terveks eluks jätta tõsised jäljed, vahendab ETV24.

Mullu toodi Tallinna lastehaiglasse üle 500 lapse, kes olid saanud trauma rattasõidul. “Nendest oli mitukümmend last, kellel oli tegemist tõsise ajutraumaga, mis tegelikult vajas tõsist haiglaravi ja mis mingil määral jääb seda kukkumist meenutama terveks eluks,” ütles Martinson.

Martinson loodab, et kiivri kandmise kohustus kuni 16-aastastele ratturitele saab seaduseks. Järgmine samm oleks see, et seadus nõuaks ka täiskasvanud jalgratturilt kiivrit, sest kukkumine on täiskasvanule samamoodi ohtlik.

Tallinnas on sõiduteid 941 km ja jalgrattateid 141 km. Seda on ilmselgelt vähe, arvab Tallinna linnapea Jüri Ratas. “Ma olen küsinud oma Saksamaa kolleegidelt ja liiklusspetsialistidelt, et kuidas nad seda hindavad,” ütles Ratas. “Nende väide on, et kui on jalgrattateed eraldiseisvad, mitte joonega eraldatud, et siis seal juhtub rohkem õnnetusi kui joonega eraldatud jalgrattateedel.”.