Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt ütles, et lastekaitseteenistuste loomise tingis vajadus kitsendada ametnike ringi, kes väärkohtlemist kannatanud lastega tegeleks ja nende kohta infot omaks.

„Laste väärkohtlemine on nii tundlik probleem, et paljud kannatanud ei otsi abi, sest kardavad, et nende mure saab laiale ametnike ringile teatavaks,“ täpsustas Küüt.

„Põhja prefektuuris on juba 2004. aastast edukalt tegutsenud lastekaitseteenistus ja teistes prefektuurides asusime neid looma selle eeskujul,“ lisas ta.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Mihkel Loide sõnul töötab Ida ja Lõuna prefektuuride lastekaitseteenistustes kummaski kolm politseinikku, kelle kätte liiguvad kõik vastavate süütegude koosseisu sisaldavad kriminaalasjad ja väärteomenetlused. Kuna enamik neist töötajatest on ka varem samalaadseid asju uurinud, jätkavad nad ka varasemate süütegude uurimist.

Lõuna prefektuuri lastekaitseteenistus alustas oma tööd juba oktoobris, Ida prefektuuris käesoleva aasta algusest.

Põhja prefektuuris tegutseb lastekaitseteenistus 2004. aastast, seal töötab 7 inimest.

Lääne prefektuuris on lastekaitseteenistuses hetkel üks inimene, kes hakkab korraldama lastekaitsega seotud tegevusi.

Lisaks nendele otseselt lastekaitsele spetsialiseerunud uurijale tegelevad lastega seotud või laste suhtes toime pandud süütegude lahendamisega ka muud erimenetlejad vastavalt oma tööliinile.