Lastekaitse liidu vanematekogu ettepanekul ja liikmete heakskiidul seati üldkogul presidendikandidaatidena üles Ene Tomberg ja Loone Ots.

Salajasel hääletusel sai enam hääli ning osutus valituks Loone Ots. Ametisse astuv president rõhutas oma sõnavõtus et liidu eesmärgiks on ka edaspidi kaitsta ühiseid väärtusi, edendades laste õigusi ja kärpides laste vaesust.

Lastekaitse liidu president valitakse 3-aastaseks perioodiks. Vabatahtlikus töös on presidendi ülesandeks organisatsiooni üldjuhtimine, organisatsiooni visiooni hoidmine ja edasiarendamine, laste heaolu ja lastekaitse liikumise edendamine.

Tänane MTÜ Lastekaitse liit üldkogu kutsus ka üles Eesti inimesi looma ja teostama laste suveprojekte, mille alus on kogukonna liikmete vabatahtlik töö.

Aastal 2012 on vähenenud summad, mida planeeritakse kulutada laste suvelaagrite ja teiste suvetegevuste rahastamiseks. Selline kokkuhoid mõjutab eelkõige vaesusriskis või vaesuses elavate laste võimalusi.

Lastekaitse liit palub riiki ja kohalikke omavalitsusi leida lisaraha, suurendamaks riskirühma laste võimalusi suvelaagrisse pääseda. Samuti kutsume üles iga Eesti täiskasvanut aitama sisustada laste suve mis tahes vabatahtlike lastesõbralike toimingute kaudu, töötades rõõmuga laste heaks ja koos lastega ka väljaspool oma peret.

"Palume kogukondi pakkuda lastele suveks võimalikult rohkem tasuta ühistegevusi. Märkame ja aitame last, et saabuv suvi oleks tema jaoks parim," kutsub liit kodanikke ülesse.

Lastekaitse liidu liikmeskonda kuulub 33 juriidilist isikut (lastekaitse ühingut, seltsi või klubi), kelle põhikirjalise tegevuse eesmärk ja tegevuse põhisuunad on sarnased ja kooskõlas lastekaitse liidu eesmärgi, tegevuse põhisuundadega ning kes soovivad arendada lastekaitsealast tegevust.