“Täpsemad rahalised tulemused saame avaldada nädala lõpul, sest hetkel on veel mitmeid annetuslubadusi, mis peaksid laekuma lähiajal,” ütles Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondi juhataja Piret Roos. “Kui raha peaks kampaania käigus laekuma rohkem kui elustamislaua jaoks vajalikud 250 000 krooni, siis on vastavalt kliinikumi poolt esitatud hädavajalike seadmete nimekirjale järgmisena plaanis soetada laste hingamisteede uuringuteks vajalik fiiberbronhoskoop.”

Aprillis alanud heategevuskampaania “Iga kroon päästab elusid” eesmärgiks on kutsuda inimesi üles heategevusele, et tulevikus oleks võimalik elustamislaua abil laste elusid päästa, teatas Roos ETAle.

Heategevuskampaania on läbi viidud heategevuslikus korras kõikide osaliste poolt, ainukeseks kuluartikliks oli plakatite trükkimine ning need kattis 20.000 krooni ulatuses sponsor.

Sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on aastal 2000 eraalgatuse teel asutatud toetusfond, mille tegevuse eesmärgiks on parandada laste ravitingimusi Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinikus uute kaasaegsete seadmete muretsemise ning arstide koolituse abil.