Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Aivar Pau lausus, et maksustatavast tulust saab koolituskuluna maha arvata kogu lasteaiatasu, välja arvatud toiduraha. Varem kuulus mahaarvamisele vaid lasteaialapse õppevahendite kulu, mitte aga kohatasu, mis läheb peamiselt lasteaia majandamiskuludeks, kirjutab Postimees.

Seejuures ei toonud uue seisukoha endaga kaasa mitte muutus seadustes, vaid ameti otsus asuda senikehtivat seadust teistmoodi tõlgendama.

Tallinnas on lasteaia kohatasu sõltuvalt pere sissetulekust 100 või 200 krooni ning õppevahendite kulu sõltuvalt lapse vanusest 22 või 38 krooni kuus. Tartus on kohatasu 140 krooni ning õppevahendite kulu 50 krooni kuus.

Veel 2002. aastal kinnitas toonane maksuameti peadirektor Aivar Sõerd Tallinna haridusametile, et majanduskulusid ehk kohatasu koolituskulude hulka arvata ei saa.

Maksuameti peadirektori asetäitja Avo Rõõmussaar lausus, et tuludeklaratsiooni saab ka uuesti esitada ehk parandada, kuid siis peab selle täitma käsitsi ja ära märkima, et soovitakse eelmist parandada.