Haridustöötajate liidu nõudmiste hulgas on ka kaks lasteaednikke puudutavat nõudmist. Eesmärk on kehtestada koolieelsete lasteasutuste õpetajatele atesteerimisel omistatavate ametijärkude kaupa üleriigilised töötasu alammäärad võrdselt põhikooli- ja gümnaasiumi õpetajate alammääradega ning võrdsustada nende puhkus teiste õpetajate puhkusega, mis on 56 kalendripäeva.

Pille sõnul on paljud omavalitsused juba praegu leidnud võimalusi ühtlustada lasteaiaõpetajate ja kooliõpetajate palgad ja puhkused. „Hea tahtmise juures on see võimalik,“ lausus Pille. „Seda saab teha, kui prioriteedid on paigas.“

Pille meenutas, et aastate eest, kui toimus ühepäevane haridustöötajate streik, siis panid sellele õla alla ka lapsevanemad ja leidsid võimaluse oma lapsed sel päeval koju jätta. Samal ajal korraldasid lastehoiu teised lasteaia töötajad, kes ei ole õpetajad.

Marju Reinvart Tallinn Laagna lasteaed-põhikoolist, kes kuulub samuti liidu juhatusse, rääkis Delfile, et koolide ja lasteaedade usaldusisikud peavad 21. veebruariks esitama oma maja direktorile ja haridustöötajate liidule ettepanekud, kuidas asutuses streik korraldatakse. Selleks ajaks ka selgub, kuidas on korraldatud õppekasvatustöö ning kas vanemad saavad streigipäeval lapsi lasteaeda viia.

Reinvart on arvamusel, et lasteaiad jäävad siiski avatuks ja kelle on vaja, saavad oma lapse lasteaeda ka tuua.