Detailplaneeringuga antakse sihtasutusele õigus ehitada Suur-Ameerika 14 kinnistule ja lähialale kuni kaheksa maapealse ja kolme maa-aluse korrusega hoone, mille mahust moodustavad äriruumid 80 ja spordiotstarbelised ruumid 20 protsenti. Samuti on arendajal kohustus rekontrueerida jalakäijate tunneli sissepääsuhoone.

Veetorni tänav 3 krunt on planeeritud aga Tuvi pargi teenindusmaaks.

Selle plaani vastu on aga kinnistuga piirnevate Suur-Ameerika 12 korteriühistu elanikud, Rõõmutarekese lasteaed ja rahvusraamatukogu, aga ka terve rida eraisikuid.

Tallinna Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Ivo Parbus ütles Delfile, et reedel toimus detailplaneeringu avalik arutelu ning proteste selle vastu on võimalik esitada kõigil huvitatutel. „Kui need on mõistlikud ettepanekud, siis nendega ka arvestatakse,“ sõnas ta.

Tallinna haljastusega tegelenud Andres Tarand ütles Delfile, et tema arusaama järgi tahab keegi parki maja ehitada, kuid see on tema sõnul kesklinna haljastuse hukutamine.

„See on väär, sest Tallinna ei pesta ja juba täna lendab siin tolm ringi,“ rääkis Tarand. „Haljastus on ainuke asi, mis seda tolmu korjab.“ Ta lisas, et õnneks on Tallinna kesklinn merele avatud ja see päästab linna halvimast.

Aastaid räämas seisnud Tuvi tänava pargi uuendamine algas 2003. aastal, kui linn lasi remontida teid, haljastust ja valgustust, kulutades selleks 1,1 miljonit krooni. 2005. aastal lasi kommunaalamet valgustada pargi, mille läbimine hämaras oli seni paras julgustükk. Pargivalgustus läks linnale maksma 838 518 krooni.

Jäähall lastele või hotell? 

Sihtasutus Lastestaadioni Jäähall loodi juba 2002. aastal, et endisele lastestaadionile Suur-Ameerika 14 tuleks lastele korralik jäähall. Et jäähokiliidul endal investeeringuks raha ei olnud ja linna osalusele polnud loota, lõi toonane liidu juht Priit Vilba 2004. aastal käed investeerimisgrupiga Metro.

Kui 2006. aasta alguses hakati linnalt ehitusluba taotlema, selgus, et nende projektis oli jäähall muutunud kitsamaks ja teenindav maja suuremaks, majale oli rohkem korruseid tekkinud, majutus oli 60 inimesele. Arendaja ei varjanud, et oleks maja kasutanud ka turistide majutamiseks, et jäähall end ära tasuks.

2006. aasta jaanuaris keeldus linn ehitusloast. Lastestaadioni Jäähalli SA andis linna kohtusse. Kaks istungit toimus sel aastal ära, kuid kolmanda ajaks, oli linn meelt muutnud. Pooled asusid läbi rääkima uue detailplaneeringu kehtestamise üle, kuhu mahuks nii suurem jäähall, tribüün kui kui ka muu äriotstarbeline hoonestus, milleks pakuti suuremat hotelli.

Arendaja esindaja Sulo Nigul rääkis toona Äripäevale, et jäähalli ja hotelli ehitus käheks maksma üle 100 miljoni krooni ja hotell võiks tulla seitsmekorruseline. "Mida rohkem saab teha muud, seda uhkem tuleb jäähall," tõdes Nigul toona.