Sellistesse linkidesse on uppunud näiteks lõbustuspargi Vembu-Tembumaa internetilehekülje külalisteraamat. Lõbustuspargi infotelefonil vastati spämmi kohta esitatud küsimusele, et lehekülje haldajad on rämpspostist teadlikud, kuid enne sügist ei ole ajapuuduse tõttu võimalik midagi ette võtta, kirjutab Postimees.

Lehekülgi, kus külalisteraamatus võib lugeda sadu segaseid võõrkeelseid kasiino- ja mobiilihelinareklaame ning viiteid pornosaitidele, on teisigi. Näiteks Tallinna Laagna lasteaial Rukkilill, Nõmme muusikakoolil, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemial ning spordiseltsil Kalev.

Enamik spämmi ohvriks langenutest on olukorrast teadlikud, kuid pole veel jõudnud selle vastu midagi ette võtta.

Kõige paremaks lahenduseks sellise rämpspostiuputuse vastu peavad mõned spämmitud lehekülgede omanikud külalisteraamat, mille puhul enne postitamist tuleb korrata turvakoodi.

Arvuti- ja tehnikaajakirja Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa ütles, et Eesti veebilehti on viimasel ajal tõesti spämmiuputus tabanud. “Väidetavalt saadavad neid kuskilt Venemaalt robotid,” teadis ta rääkida.

“Mujal maailmas on see olnud suur probleem ja seal on inimese ja roboti vahelised süsteemid paika pandud, Eestis veel mitte,” selgitas Roonemaa.