“Üks meie eesmärke on kindlasti linnaosa maine muutmine. Lasnamäe peab muutma nii oma olemust kui ka ilmet,” rääkis Klandorf Pealinnale.

Lasnamäele on kavas luua või renoveerida 31 laste mänguväljakut, neist üheteistkümnele on juba leitud 250–280 000 krooni väljaku kohta.

Samuti on olemas rahaeraldised kaheksa koertejalutusplatsi ja seitsme haljasala rajamiseks. Lisaks sellele on lähema kolme aasta jooksul kavas ehitada kolm purskkaevu — Pae 49 juurde, loodavasse Pae parki ja Tondiraba haljasalale.

Lasnamäe uues arengukavas on ka kirjas, et 2013. aastaks ehitatakse Koorti, Loitsu ja Liikuri tänava vahelisele alale siseliuväli. Hoonesisene rulapark valmib aga aadressil Härma 14.

Nende objektide ehitamiseks kulub Tallinna spordi- ja noorsooametil vastavalt 35,4 ja 25,5 miljonit krooni. “Lasnamäele on kindlasti tarvis luua ka rohkem töökohti, et kohalikud elanikud ei peaks kulutama aega töölesõidu peale,” ütles Klandorf.

Lähema nelja aasta plaanis on ette nähtud ka noorte vaba aja keskuste rajamine Lasnamäe mikrorajoonidessse. Kahe aasta pärast peab valmis saama avalik saun.