Tallinna linnavalitsus kiitis tänasel istungil heaks kokkuleppe, mille kohaselt kavandatakse rajada Lasnamäe linnaossa golfikeskus.

"Munitsipaalomandisse kuuluvad golfiväljakud võimaldavad selle meil rikaste harrastuse kuvandiga spordialaga tegelda kõigil, kes vabas õhus liikumise saatel mõõduka sportimise vastu huvi tunnevad, on Soomes ja Rootsis täiesti tavaline nähtus," ütles linnapea Edgar Savisaar.

Rajatav golfikeskus võimaldab linnavalitsuse hinnangul linnaelanikel harrastada golfimängu linna territooriumil, elavdab golfiturismi ning aitab kaasa Tallinna linna tuntusele.

Eesti golfi liit plaanib ehitada ehitada Tondiraba piirkonda Alvari tn 39/Mustakivi tee 21 asuvale kinnistule üheksarajalise golfiväljakuga rahvusvahelisele standardile vastav golfikeskus. Lisaks golfiradadele rajatakse harjutusväljakud, talveks teisaldatav pneumohall ja klubihoone.

Vaagimisel on olnud mitmeid erinevaid potentsiaalseid asukohti – Pääsküla raba, Väo piirkond ja Paevälja-Loopealse piirkond Lasnamäe linnaosas ning Astangu piirkond ja Mustjõe piirkond Haabersti linnaosas, mis kõik on erinevatel põhjustel sobimatuiks osutunud. Aastaid tagasi oli aga eraettevõte initsiatiivil kaalumisel golfiväljaku rajamine Piritale Lillepi parki.

Kinnistu, millele soovitakse golfikeskus rajada, on Tallinna linna omanduses ja Lasnamäe linnaosa valitsuse valitsemisel. Golfikeskuse ehitusprojekti tellib ja finantseerib Tallinna spordi- ja noorsooamet. Lähteülesande sellele koostab omal kulul Eesti golfi liit.

Golfikeskuse ehitamisega seotud kulud kannab Eesti golfi liit. Pärast golfikeskusele kasutusloa saamist annab Eesti golfi liit golfikeskuse tasuta üle Tallinna linnale, jäädes ise teenuse pakkujaks.

Golfikeskuse rajamiseks ei ole vaja detailplaneeringut koostada. Tallinna haljastute arengukava järgi on kavandatava golfikeskuse maa-ala rohevõrgustiku osa ning ala haljastamine on oluline ökoloogilise tasakaalu tagamiseks ja elanikele paremate puhketingimuste loomiseks.