Paepargi tn 9/Pallasti tn 56 kinnistu osa detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Lasnamäe linnaosa valitsus. “Suveteater lisab Pae pargile atraktiivsust ning kahtlemata meeldivad vabaõhuetendused Lasnamäe elanikele ja linnaosa külalistele,“ ütles linnaosa vanem Maria Jufereva.

Planeeritava maa-ala suurus on 2,03 hektarit. Detailplaneeringuga plaanitakse Paepargi tn 9/Pallasti tn 56 kinnistule määrata ehitusõigus suveteatri ehitamiseks. Lisaks pannakse kirja heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise lahendus.

Maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Sikupilli asumis, mis piirneb põhjast Laagna, lõunast ja idast Pae ning läänest Pallasti tänavaga. Planeeritava ala kontaktvööndis asub mitmeid ülelinnalise ja ka riigi tasandil olulise tähtsusega puhke- ja kultuuriobjekte. Maa-ala edelaservast ligikaudu 200 m kaugusel paikneb Eesti Kunstimuuseum KUMU. Kunstimuuseumist põhja poole jääb Kadrioru loss ja Kadrioru park.

Taotluse juurde lisatud lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali on koostanud Lasnamäe Linnaosa Valitsus. Tallinna linnaplaneerimise amet korraldab hanke detailplaneeringu koostaja leidmiseks.