Pühapäeva hommikul puhkes Lasnamäel Linnamäe teel üheksakorruselise korterelamu üheksanda korruse rõdul tulekahju, kust tuli levis edasi kööki. Isa, ema ja kaks last jäid korterisse lõksu.

Päästjad leidsid korteri välisukse juurest kaks teadvuseta last, kes olid jäänud välisukse juurde lõksu, kuna korteriuks oli lukus ja seestpoolt avatav võtmega, mis polnud ukse läheduses. 7-aastase lapse ja 31-aastase mehe elu päästa ei õnnestunud ja esmaspäeval suri haiglas ka 11-aastane Alina. 32-aastane Irina on haiglas koomas.

Facebookis kutsus 11-aastase Alina õpetaja Elvira Veizgeim üles õnnetuses pere kaotanud vanaema toetama. Ta kirjutas, et Alina noorem õde ja isa surid kohapeal, ema ja Alina viidi raskes seisus haiglasse. Esmaspäeval aga Alina suri, ta oli 11-aastane. „Tema ema Irina on elus, ta on koomas. See on hirmutav ja valus,“ kirjutas Veizgeim.

Veizgeim rääkis venekeelsele Delfile, et on teadnud nii 11-aastast Alinat kui ka tema ema Irinat ligi pool aastat. Alina käis modellikoolis "eR-Models", oli väga õpihimuline ja hoolas. Tema ema Irina huvitus tütre käekäigust ja tegemistest; uuris, kas tal on kõik vajalik õppetöös osalemiseks olemas ning mida on fotosessioonideks vaja kooli tuua. Veizgeimi sõnul oli Irina tähelepanuväärne naine, töökas ja pedantne.

Praegu on Irina koomas. Irina ema Ljubov palub heade inimeste abi ja tuge. „Alina vanaema Ljubov, kes kaotas ühe hetkega peaaegu kogu pere, vajab abi ja toetust,“ nentis Veizgeim. Reedel kell 12 matab vanaema väimehe ja kaks lapselast, tütar võitleb aga elu eest haiglas. „Ma palun teid, aitame koos! Kes millega saab. Kas ühe euro või kümnega või postituse jagamisega,“ kirjutas naine.

Raha saab kanda Ljubov Raštšektajeva kontole EE112200001106404402, märgusõnaks palutakse kirjutada „annetus“.