Täpselt samal päeval kell 15-19 toimub lauluväljaku Oru värava juures Keskerakonna üritus, kus tutvustatakse nende maailmavaadet. Ürituse korraldaja Andres Hiie sõnul pannakse üles Keskerakonna telk ja jagatakse Keskerakonda tutvustavaid materjale.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk teatas, et Keskerakond käib mitmesugustel üritustel. "Nii olime väljas näiteks kevadel Türi lillelaadal, paar nädalat tagasi Jõgeva linnapäevadel, eelmisel nädalavahetusel Põhja-Tallinnas, Tapa linnapäevadel, Hauka laadal ja Arvamusfestivalil. Järgmistel nädalatel on plaanis lisaks osaleda Võru linnalaadal ning Tartumaal sibula- ja kalalaadal," loetles Pukk.

Paljud erakonnad panevad avalikele üritustele üles oma telke, aga vaid oma erakonna korraldatavatel üritustel saab Keskerakond suunata kõik inimesed oma telgist mööduma. Lasnamäele kõige lähemal on hoopis lauluväljaku Mäe värav, kust aga Lasnamäe päevale ei saa. Kinni on ka Mere värav, nii et kõik külalised peavad kasutama Oru väravat, mille juures ongi seesama Keskerakonna telk. Lasnamäe päeva korraldab Keskerakonna kontrolli all olev Tallinna linn ja sellel üritusel on tavapäraselt osalenud ka suurem hulk Keskerakonna poliitikuid.

"Keskerakonna telk ei ole Lasnamäe päevade kava osa, aga kindlasti annab see ürituse külastajatele lisavõimaluse huvi korral ka poliitika üle arutleda," teatas Pukk.

"Leiame, et erakond ja poliitikud peavadki ise rahvale lähemale astuma ning pakkuma võimalusi seesugustel üritustel saada infot ka poliitikas toimuva kohta. Praegu tunnevad inimesed huvi loomulikult kõige rohkem presidendivalimiste ja Mailis Repsi kampaania vastu, kuid paljudel on südamel ka haldusreformi küsimus ning maaelu keeruliseks muutunud olukord seoses seakatku ja madala piima hinnaga. Keskerakond on tõenäoliselt erakondadest kõige aktiivsem avalikest üritustest osavõtja, ja kindlasti jätkame seesugust tööd ka edaspidi," lisas Pukk.

Lasnamäe Päeva peaesinejaks on Lasnamäe linnaosavalitsuse sõnul kuulus Venemaa bänd CarMan, kes esitab oma populaarseid hitte kontserdiprogrammi teises pooles. Suurel laval esinevad ka mitmed laste laulu- ja tantsukollektiivid ning tuntud Eesti artistid: Väikeste Lõõtspillide Ühing, kohalik ansambel May Day, laulja Nicole-Mari, Tallinna Tuletõrje Ühingu Puhkpilliorkester, DJ Max Mihaljoff ning laulja Artjom Savitski.