"Miks me seda teeme? Paljud inimesed on rääkinud, kui palju on viimastel aastatel toidu- ja esmatarbekaupade hinnad tõusnud, mis on nende elu raskeks teinud. Meie tahame olukorda leevendada," seletas ta.

Munitsipaalpood hakkaks tegutsema Lasnamäe turu kahes suuremas kinnises paviljonis, kolmas jääks toiduabi korraldamiseks. See tähendab, et kui munitsipaalpoe kaupade säilivusaeg hakkab kätte jõudma, jagatakse seda abivajajatele. "Loodame, et väga paljud Lasnamäe inimesed sellest võidavad," sõnas Sarapuu.

Riigihanke võidaks abilinnapea sõnul see, kes pakub kõige odavamat hinda. "Oleme välja töötanud munitsipaalpoe toidukorvi, mis koosneb kolmekümnest esmatarbekaubast - leib, sai, makaronid, nisujahu, pakendatud supp, kartul, peet, porgand, kapsas, mugulsibul, samuti tualettpaber, hambapasta, pesupulber, nõudepesuvahend," loetles Sarapuu pakutavaid kaupasid.

Ostukorvis nimetatud konkreetse kauba hind on leitud viie Tallinnas asuva ja Tallinnas enam kui kahte müügikohta omava kaupleja kaupluses müüdava konkreetse kauba hinna võrdluse tulemusena jaanuaris 2014 ning munitsipaalkaupluse ostukorvis on fikseeritud kauba madalaim hind. Hinnavõrdlust teostatakse lepingu perioodil regulaarselt kord kuus, mis tagab kokkuvõttes madalaima võimaliku elementaarse toidu- ja esmatarbekauba ostukorvi hinna Tallinnas. Hinnad vaadatakse üle ka enne munitsipaalkaupluse avamist. "Kes poodi tulevad, hakkavad saama umbes 10-15 protsenti odavamat hinda kui poes," ütles Sarapuu.

Ta lisas, et linnavalitsus soovib lisaks odavaima kauba pakkumisele rakendada ka hinnakampaaniaid rohelise ühiskaardi omanikele. "Tahame, et selle kaardi kasutusalad linnas laieneksid," ütles Sarapuu.

Hanketingimuste osaks on linnavara - Lasnamäe turu kahe esimese paviljoni üürileandmine operaatorile hinnaga 1.92 euro/m2, millele lisanduvad kõrvalkulud (elektrienergia, vesi ja kanalisatsioon, küte). Ruumide ümberehitustööd, sisseseade ja mööbli ostuks vajalikud lihthanked summas kokku kuni 90 000 eurot korraldab Tallinna Turud riigihankel edukaks tunnistatud operaatori ettepanekuid arvestades.