Kui kohaldatakse eksimist jäätmeseaduse sätete vastu, siis võib seaduserikkujale määrata rahatrahvi kuni 800 eurot.

Lasnamäe linnaosa valitsuse avalike suhete nõunik Ilja Burtsev ütles Delfile, et Pirita maastikukaitse ala Hooldekodu tee ja Priisle tee lähiümbruses asub Lasnamäe linnaosas. Maa-alal on mitu erakinnistut, linnamaad, reformimata riigimaad ja RMKle kuuluv kinnistu.

"Oleme teadlikud, et maastikukaitse ala on prügistatud ning et sinna on tundmatud isikud toonud prügi," ütles Burtsev. "Juhul kui on teada prügi ladustaja, siis alustab menetlust mupo."

Burtsevi sõnul jõudis üks erakinnistu omanik juba oma ala puhtaks teha. RMK esindajad lubasid lisada antud kinnistu koristamist vajavate objektide hulka.

"Üks seaduserikkuja on kindlaks tehtud, kuid kahjuks antud ala oli risustatud mitmete vastutustundetu isikute poolt, kes arvatavasti korraldavad prügi mahapaneku aastast aastasse," rääkis ta.

Talgutele oodatakse abikäsi 10. mail

Burtsevi sõnul on Lasnamäe linnaosavalitsus igal aastal seda maa-ala talgute korras koristanud. "Eelmisel aastal olid meil koristustöödel abiks nii Lasnamäe kooliõpilased kui ka linnaelanikud," meenutas ta. "10. mail on kavas Pirita maastikukaitse alal korraldada uued talgud, kuhu ootame abikäsi koristama."

Talgupäev algab kell 11.

Burtsevi sõnul pole Priisle tee äärne ala ainuke, kuhu prügi tuuakse. "Võimaluste piires likvideerime omavolilisi prügilaid aastaringselt, kuid koristuse põhirõhk langeb heakorrakuule," rääkis ta.

Eelmise aasta heakorrakuu jooksul viis linnaosa valitsus Tallinna prügilasse 160 tonni jäätmeid ja vanu rehve korjati haljasaladelt kokku 5,76 tonni. Prügi transpordi ja ladustamise eest tasus linnaosa valitsus umbes 15 700 eurot.