Mitu Vergi küla inimest on Vihula vallavalitsusele ja volikogule kurtnud, et nädalalõppudel kostab eeskätt soomlaste lemmikkantsist Lamba-Ada baarist lärm, kirjutab Virumaa Teataja.

“Me ei saa ükskõiksed olla,” ütleb Vihula vallavolikogu esimees Juhan Aare, kes on juba kõrtsiomanikuga arutanud, kuidas asja parandada.

Aare sõnul teeb olukorra komplitseerituks see, et Lamba-Ada asub teiste majade läheduses, kuid kõrtsi enda maa-ala on väike. Kõrtsist kuraasi kogunud või sinna teel olevad pidulised teevad pättust eemal, kuhu Lamba-Ada turvamehe võim ei ulatu.

Lamba-Ada omanik Olavi Kullerkann räägib, et aastad lähevad ja ega nad isegi jõua enam hommikuni koos rahvaga laulda ja tantsida. “Võib-olla saab tulevikus jätkata hoopis majutusasutusena, siis on vaiksem,” mõtiskleb ta.

Just Lamba-Ada on üks tõmbenumbreid, miks põhjanaabrid Vergi sadamas silduvad, täites ka selle omaniku rahakotti. Kaluriküla kõrtsimiljööga Lamba-Ada köidab kundesid ühislaulmistega, kus kõrtsmik tihti ise pilli kätte võtab.