Mõned annetused on vaid paarisajakroonised, teised küündivad kümnete tuhandete kroonideni, kirjutab ajaleht Pealinn.

Gustav Adolfi gümnaasiumi Sihtasutuse nõukogu esimehe Allan Martinsoni sõnul on lapsevanemad võrreldes firmadega usinamad annetajad.

“Vanemad annetavad koolile aastas veidi alla miljoni krooni,” ütles Martinson.

Annetusraha eest on ostetud näiteks õpetajatele sammulugejaid ja toetatud ka õpilaste paremaid õpitulemusi. Näiteks just seda eesmärki teenis kõige suurem mullune eraisiku annetus, mis oli kolmkümmend tuhat krooni.

“Sihtasutuse kaudu annetas üks eraisik õpilastele stipendiumide maksmiseks 30 000 krooni,” sõnas ka Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur, kes peab annetusi väga vajalikeks.

Iga õppeaasta alguses küsib ka Tallinna Mustamäe gümnaasium vanematelt, kas nad on nõus annetusi tegema. “Sihtasutus saadab laiali küsitlused, kas vanemad tahavad annetusi teha või mitte. Tavaliselt 97% vanematest on nõus,” selgitas Tallinna Mustamäe Gümnaasiumi Sihtasutuse juhatuse liige Toomas Soo. Keskmiselt annetab üks lapsevanem aastas raha 3000–4000 krooni õppeaasta kohta. “Annetusi tehakse õppetöö korraldamiseks, mida riik ei finantseeri,” sõnas Soo. Gümnaasium korraldab annetatud raha eest peamiselt inglise keele süvaõpet.

Enim annetavad lapsevanemad muidugi just nn tuntud koolides. Näiteks Tallinna Prantsuse lütseumis annetab koolile 66,6 % lapsevanematest.

Seevastu mõned teised koolid annetustesajus ei suple. “Minul ei tule küll hetkel meelde, et keegi oleks lähiajal annetusi teinud. Üks lapsevanem annetas aastaid tagasi pabereid,” lausus Tallinna 32. Keskkooli direktor Mari-Anna Puskar. Direktor pidas vajalikuks ka rõhutada, et nad ei küsi annetusi nagu mõned teised koolid.