Kõige rohkem hirmutas poisi ema see, et pärast nurgaliistu allasadamist ei läinud lapsed mitte sambast eemale, vaid ainult naersid. "Nendevanustel noortel "arvutininjadel" puudub üldse igasugune ohutunne. Nad ainult naersid, mis mulle kui emale oli kohutav kuulda. Emana ei ole ma üle saanud teadmisest, et kaks meetrit lahutas minu poega ja minu sõbra poega surmast," ütles ta Delfile.

Murelik ema rääkis, et tema poeg Markus käib koos oma 12-aastase sõbra Tristaniga igal vabal laupäeval Vabaduse väljakul rulatamas ja parkuuritamas. "Mõlemad poisid on muul ajal hõivatud trennidega," kinnitas lapsevanem.

Markuse ema sõnul tahaks ta kaitseministeeriumilt teada, kuidas edaspidi sarnaseid juhtumeid välditakse, sest lapsed lähevad ikka sinna tagasi, kus neil põnev on. "Kas võidusammas nõuab okastraati? Kas see juba ei meenuta midagi ajaloost?" küsis nõutu naine.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Martin Jaško sõnul on sammas praegu ümbritsetud metalltaraga, kuid mehitatud valvet seal enam pole. Tema kinnitusel jääb aed paika, kuni Tallinna Tehnikaülikool on saanud valmis eksperthinnangu samba olukorra kohta. Juhul, kui sammas tunnistatakse turvaliseks, koristatakse tõke ära.