Tallinnas on Põhja politseiprefektuuri liiklustalituse andmetel kümmekond koolide lähedal asuvat ohtlikku ülekäigurada, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Üks koht, mis kohe meelde tuli, on Juhkentali ja Odra rist, mis on Juhkentali gümnaasiumi lähedal ja vajaks kindlasti valgusfoori, sest sealt tuleb igast suunast sõidukeid, isegi busse bussijaamast,” sõnas liiklustalituse vanemkomissar Mare Arna. Samuti nimetas ta kooliderohke ümbruskonnaga Laagna teed, kus Mustakivi peatuse juures on ohtlik “sebra”, mis on läbi aastate probleeme tekitanud.

Suur-Ameerika tänaval jääb kahe valgusfoori vahelisele lõigule ülekäigurada, mis ohustab Tallinna Tõnismäe reaalkooli õpilasi. Kurikuulsaks on saanud Pärnu maantee Vineeri peatuse “sebra”, kus iga aasta alguses juhtub õnnetus.

Liiklustalituse ülemkomissar Riho Tänak tõdes, et peamine õnnetuste põhjus on see, et lapsed jooksevad valest kohast üle tee. Kui täiskasvanud käituvad liikluses hästi, mõjub see ka lastele.

Tallinna Pae gümnaasium oli esimene Lasnamäe kool, kes kutsus liikluspolitseinikud lastele turvalisusest rääkima.

Ometi juhtus just selle kooli õpilastega sellel aastal kaks rasket õnnetust, kus üks laps sai surma ja teine vigastada. “Kahjuks see kõik ei mõju,” sõnas kooli direktor Izabella Riitsaar. “Me ei saa lapsi igal pool ja kogu aeg kontrollida.”

Ülemkomissar Tänak ütles, et koolid võiksid võimaluse korral muuta oma territooriumi ja sellega piirneva ala õuealaks. “Moraali võib ju lugeda, aga mõjuvad ikka mehaanilised tõkked, nagu näiteks künnised.”