Rapla politseijaoskonnas on juhtivkonstaabel Andreas Rosenthalile antud ülesandeks võimaliku loomapiinamise asjus inimesi küsitleda, kirjutab Nädaline.

Nädalisele on antud anonüümseid vihjeid, millest võib järeldada, et taksikoera jõhkralt peksti. Samas ei ole ükski vihjanu olnud nõus oma nime all tunnistama, kus ja millal ta koera piinamist pealt nägi.

Väikeloomakliiniku Vetar veterinaararst Tiiu Rätsep nägi taksikoera siis, kui peremees looma pärast viimase eksirännakuid arsti juurde tõi. “Oli näha, et loomal oli valus, kuid võimalikku peksmist sai oletada vaid koera lömmis nina järgi,” ütles Rätsep.

Koera moondunud ninakuju võis olla tingitud tugevast hoobist.

Rätsepa sõnul ei olnud koera seisundist võimalik teha ka järeldust, et loom oleks olnud marutaudis. “Puudus marutaudile iseloomulik agressiivsus ja ila voolamine, pigem tundus, et koeral on igemepõletik.”

Kooli direktor Jaan Reimund ei pea veel võimalikuks senise uurimise käigus selgunud asjaoludest avalikult rääkida, sest see võib segada tõe ilmsiks tulemist. “Kuid ei saa kindlasti väita, et kõik lapsed, keda hiljem marutaudi vastu vaktsineerida tuli, koera kiusasid,” märkis Reimund.

Taksikoer, kellest juttu, lahkus oma kodust Uuskülast 3. oktoobri õhtul. Päev hiljem ründas koer Vesiroosi gümnaasiumi juures õpilasi. 5. oktoobri õhtul viisid koolitüdrukud vigastatud koera pererahvale. Koer suri reede öösel vastu laupäeva.

Vaatamata sellele, et pererahvas loomal marutaudi ei kahtlustanud, otsustasid nad surnukeha saata laboratoorsetele uuringutele ja 10. oktoobril tuli kinnitus, et taksil oli marutaud.