Rühmas on voodikohti 21, aga nimekirjas on 23-24 last. “Kogu aeg räägitakse meile, et kui tuleb rohkem, siis paneme madratsid kasvõi laudade peale,” oli õpetaja nõutu.

Kui kõik lapsed ning õpetajad kohal on, on 60 ruutmeetri peal kokku 26 inimest. “Praktiliselt 23 last on kolm-neli päeva nädalas ja kaks last  peavad magama kõrvalrühmades. Lapsed magavad magamiskottides ja nende laste voodites, kes parasjagu puuduvad,” kirjeldas õpetaja. “Kuidas sa ütled lapsele, et sina lähed täna kõrvalrühma magama, see on nagu karistus talle.  On ka niimoodi olnud, et oleme esikust tassinud istepingi rühmaruumi ja laps magab siis sellel magamiskotiga. Juhataja juba ütles, et teeme kapipealsed tühjaks ja paneme madratsid kapi peale ja kasvõi söögilaudade peale, aga see pole ju normaalne, meil on lapsed isegi nukunurgas pehme mööbli peal maganud.”

Võiks oodata, et suvel, kui paljud lapsed lasteaiast puhkavad, on olukord parem, kuid tegelikkus on veelgi hullem. “Suvel oli vahepeal  27-32 last rühmas, sest raha kokkuhoiu pärast on inimesed palgata puhkusel ning avatud on vaid kolm rühma.”

“Kõikides rühmades on täpselt niipalju lapsi kui kohti on,” kinnitas lasteaia juhataja Delfile. “Lastel on kõigil voodid ja kohad olemas.”

“Igale lapsele on koht olemas ja vastavalt vajadusele avame või sulgeme rühmi, sest ka meie peame vaatama, kuidas raha kulub. Kui juhtubki, et ei ole voodit, siis on kõrvalrühmas voodi puhta pesuga olemas, siin küll mingit probleemi pole,” rääkis lasteaia juhataja.

Samas lasteaias käiva lapse vanem pole kuulnud, et lapsed magamiskottides või kõrvalrühmas magavad. “Võib-olla siis tõesti on hetkel tegu puhkuseolukorraga, kui kõikide rühmade lapsed on kokku pandud ning põnne on ootamatult rohkem kohale saabunud, kui arvestatud oli,” arvas ta Delfiga rääkides.