Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul näitas ekspertiis, et veoauto DAF roolis olnud 52-aastane juht Heino oli küll kaine, kuid eelmise päeva alkoholitarvitamisest olid mehel jääknähud.

“Politsei on algatanud õnnetuse asjaolude uurimiseks kriminaalasja, seni ei ole veel kedagi kahtlustatavaks või süüdistatavaks tunnistatud,” ütles pressiesindaja BNS-ile.

Tartumaal Ülenurmel juhtus raske liiklusõnnetus esmaspäeva hommikul, kui veoki haagiselt löögi saanud liinibuss paiskus otsa bussipeatuses seisnud inimestele.

Ülenurme lennuvälja poolt tulnud 41-aastase Kalle juhitud liinibuss Volvo sooritas vasakpöörde Tartu poole ja sõitis bussipeatusesse. Võru poolt lähenenud veoauto DAF juht Heino pidurdas bussi märgates, mille tõttu kaotas haagis juhitavuse ja läks teele risti. Bussipeatuses peatunud buss paiskus veoauto haagiselt saadud löögist bussiootepaviljoni.

Surma sai 1993. aastal sündinud Tommy, vigastada sai neli naist: 35-aastased Heidi ja Valentina, 46-aastane Hele ning 55-aastane Sirje. Vigastatud toimetati Maarjamõisa haiglasse.

Päeval pöördusid traumapunkti veel bussis olnud 19-aastane Kalmer, 23-aastane Iris ja 31-aastane Hedvig. Kõik peale peatuses olnud Heidi ja Valentina pääsesid kodusele ravile.