Koolist väljaviskamine tabas näiteks üht 15-aastast pealinna poissi, keda koos vennaga kasvatab ema. Poisi ema rääkis, et terve viimase aasta jooksul pole tal õnnestunud tööd leida ja enamasti põhjendatakse keeldumist tema vanusega, mida on nüüdseks juba veidi üle 50 aasta, kirjutab Eesti Päevaleht.

Naine on varem töötanud pikalt riigiametis üsna vastutusrikka koha peal, viimased aastad saanud aga tööotsi, näiteks raamatupidajana — need pole aga kaua kestnud. “Tutvusi enam ei ole,” tõdes ema.

Nii elabki terve pere praegu sotsiaalabist, mis koos lapsetoetusega  on 2000 krooni kuus, ja kuna pere kahetoalise magalalinnajao korteri kommunaalmaksed ulatuvad juba 3500 kroonini, on pere konstantselt miinuses.

Poja probleemid ja konfliktid kooli õpetajatega jõudsid haripunkti eelmisel aastal. Ühe põhjusena nimetas kool poisi põhjuseta puudumist kehalise kasvatuse tundidest, kus poiss ei saanud käia spordijalatsite puudumise tõttu; tihti polnud tal ka muid asju, ei saanud maksta töövihikute eest jne.

Kooli komisjoni ühel koositumisel, kus arutati poisi “küsimust”, oli ema sõnul teemaks poisi soeng — liiga pikad juuksed — ja riided — kulunud püksid. “Ma ütlesin siis, et mul lihtsalt ei ole raha uusi pükse osta,” möönis ema.

Samal ajal ei eita ta, et poisil on käitumisega probleeme — eelmise õppeaasta veebruaris otsustaski direktor poisi koolist välja visata. Lastekaitsetöötajad käisid koolis rääkimas, et poiss kooli tagasi võetaks ning enne eelmise kooliaasta lõppu seda tehtigi.