ELKi suurkogul sai sõna ka kultuuriminister Laine Jänes. Ühtlasi valiti kolme kandidaadi seast kunstnike liidu presidendiks tagasi Jaan Elken, teatas liit.

Ootuspäraselt keskendusid nii valimisplatvormid kui ka sõnavõtud avaliku ruumi kunsti temaatikale, kaaluti erinevaid strateegiaid, kuidas kunsti kroonilise alarahastuse tingimustes eksisteerida. Sõna võtsid nii presidendi ja asepresidendi kohale kui ka volikogusse kandideerijad.

Leonhard Lapini temperamentne ettepanek kutsus üles likvideerima kultuuriministeerium ja ametnikupalkade alt vabaneva ressursi arvelt finantseerima kunsti ja kunstnikke.

Lapini, aga ka mitmes teises sõnavõtus kritiseeriti meedia ignorantsust kunstiprotsessi adekvaatsel kajastamisel. Visuaalse kunsti (kujutav- ja rakenduskunst) kajastamine on kirjutavast meediast pea kadunud, nuheldi ka kultuurilehte Sirp, kes on loobunud kunstiuudiste, sh estica ja Eesti kunst välismaal avaldamisest.

Volikogu 10-le valitavale kohale kandideeris 23 inimest, valituks osutusid Tiiu Kirsipuu, Andres Tolts, Harry Liivrand, Jüri Hain, Jüri Arrak, Katrin Amos, Leonhard Lapin, Mare Mikof, Tiina Käesel, Heie Treier.

EKL-i presidendiks kandideerisid senine president Jaan Elken, Maarja Undusk ja Reiu Tüür. 522 antud häälest kogus Jaan Elken 320 häält ja osutus valituks EKL-i presidendi kohale. Unduski poolt hääletas 131 ja Tüüri poolt 64. Asepresidendi kohale kandideerisid senine asepresident Anu Kalm, Ants Juske ja Loit Jõekalda. Asepresidendi kohale osutus valituks Anu Kalm 387 häälega, Jõekalda kogus 102 ja Juske 28 häält.