„Tuleb vabaneda kivinenud nõukogulikust arusaamast töötaja sotsiaalse kaitse osas,“ ütles Lang Äripäeva äriõiguse konverentsi avamisel ministeeriumi pressiesindaja teatel. „Töövõtja huvid on kaitstud mitte koondamistasude seadusega kindlustamise, vaid tasuva töökoha saamisega.“

Lisaks rõhutas Lang vajadust parandada õiguskaitset, kuna kiirem ja lihtsam menetlus ning lühemad menetlustähtajad on ettevõtlusele soodsa õiguskeskkonna kujundamisel väga olulised.

Ühe olulise sammuna õiguskeskkonna parandamiseks tõi Lang välja nii lepitus- kui saneerimismenetluse loomise, mis justiitsministeeriumil ka tööplaanis. “Saneerimismenetluse loomine võeti meil plaani juba kaks aastat tagasi ja just majanduse tulevast jahtumist silmas pidades. On väga oluline, et pankrotimenetluse kõrval oleks ka alternatiiv, mis võimaldaks ettevõtte edasikestmist,” ütles Lang.

Kokkuvõtteks nentis justiitsminister, et õigusel riigi majanduses väga oluline roll ning Eestis on selles vallas 15 aastaga väga hästi hakkama saanud. „Oluliseks näitajaks on seegi, et meie õiguskeskkonda tuuakse sageli isegi EU asutajariikidele eeskujuks,“ ütles Lang.

Justiitsministeerium koostas 2006. aastal tegevuskava „Ettevõtja õigus“, mille eesmärgiks on luua ettevõtlust ja investeeringuid soodustav õiguskeskkond. Tegevuskava valmistas ette töörühm, kuhu lisaks Rein Langile kuulusid endised justiitsministrid Jüri Raidla ja professor Paul Varul, TÜ õppejõud Martin Käerdi ja justiitsministeeriumi õiguspoliitika asekantsler Urmas Volens.