“Kogu see probleem on ikkagi Eesti inimestel kahe kõrva vahel: teed lähevad paremaks, autod lähevad paremaks ja võimsamaks, aga ajutegevus küll ei tundu Eestis järgi tulevat,” ütles Lang “Terevisioonis”.

“Tundub, et üldine arusaam, et liiklus on üks ohtlik värk, seal peab käituma inimese moodi eelkõige teiste inimestega arvestades, on visa tulema,” lausus Lang. Minister lisas, et ka seadused peavad korralikud ja paigas olema, vahendab ETV24.

Samas ei jõua Langi hinnangul käskude ja keeldude ühiskonnaga kuhugi, mida tõestas nõukogude aeg, kus kõik oli liikluses väga täpselt reglementeeritud, kuid kannatada sai ikkagi oluliselt rohkem inimesi kui praegu, hoolimata sellest, et autosid oli palju vähem.

Lang leidis, et mõjutusvahendeid on väga erinevaid. “Neid on maailmas katsetatud ja ma arvan, et Eesti peaks käituma väga loovalt. Liiklushuligaanid peaksid mõnda aega haiglas sanitarina töötama, reanimatsiooniosakonnas siibrit välja viima näiteks. Siis oleks tagajärg kohe silme ees,” ütles minister.

Langi sõnul peaksid seadused olema sellised, et annavad kätte üldise suunise, mida tuleks rakendada mõistuspäraselt.