Eesti-Vene kultuurikoostööprogramm soodustab kontaktide laiendamist muusikaasutuste ja kontsertorganisatsioonide vahel, üksikesinejate, muusikakollektiivide ning spetsialistide vahetust, teatas kultuuriministeerium.

Ettevalmistamisel on Eesti Rahvusmeeskoori kontsertturnee korraldamine 2012. aastal Moskvas, Peterburis, Novgorodis, Tveris ja Jaroslavlis. Samuti tehakse koostööd Moskva teatri Helikon-Opera esinemiseks Saaremaa Ooperipäevade peakülalisena 2012. aastal.

Kahe riigi vahel jätkub koostöö ka teatrivaldkonnas, võetakse osa rahvusvahelistest teatrifestivalidest nagu näiteks „Balti Maja”, „Kuldne Mask”, soome-ugri rahvaste teatrifestivalist Sõktõvkaris ja Joškar-Olas, teatrifestivalist „Baltoscandal”, nukuteatrite festivalist „Kovtšeg” Venemaal.

Eesti ja Vene muuseumide koostöö jätkub mitme erineva muuseumi vahel. Eesti Rahva Muuseum teeb koostööd Venemaa Etnograafiamuuseumi ja Venemaa soome-ugri rahvaste keskmuuseumidega, mis aitab kaasa ühise teadusliku uurimistöö korraldamisele. Edendatakse Tallinna ja Vargamäe A.H. Tammsaare muuseumide ja N. Ostrovski nim. Kirjandus- ja Memoriaalmuuseumi filiaali - A.H. Tammsaare Majamuuseumi vahelist ühistegevust Sotšis.

Tehakse koostööd ka kunstnike – vendade von Kügelgenide loomingu uurimisel ja tööde näituse korraldamisel 2014. aastal Tallinnas, Peterburis ja Dresdenis, kus asuvad nende kunstiteosed.

Jätkub ka kahe riigi vaheline filmikoostöö, aidatakse kaasa filmitegelaste kutsumisele ja filmide esitamisele rahvusvahelistele filmifestivalidele nagu „Läkitus inimesele” (Peterburi), „Kinošokk” (Anapa), „Kinotaurus” (Sotši), Moskva rahvusvahelisele filmifestivale, Pimedate Ööde Filmifestivale, Pärnu dokumentaal- ja antropoloogiafilmide ning Matsalu loodusfilmide festivalile.

Koostöö jätkub ka raamatukogude, raamatunäituste ja rahvakultuuri valdkonnas.

Eesti ja Vene kultuurikoostööprogramm toetub Eesti kultuuriministeeriumi ja Vene föderatsiooni kultuuri- ja massikommunikatsiooni ministeeriumi vahelise kultuuri- ning massikommunikatsiooni alase koostöö kokkuleppele.

Kultuuriminister Rein Lang osaleb Moskvas ka 17. aprillini toimuval Rahvuslike Olümpiakomiteede Assotsiatsiooni konverentsil. Mitmete teemade hulgas analüüsitakse olümpiakomiteede ja spordi eest vastutavate ministrite vahel mitteriikliku ja riikliku sektori koostöövõimalusi. Samuti antakse hetkeülevaade 2012. aasta Londoni suveolümpiamängude ja 2014. aasta Sotši taliolümpiamängude ettevalmistamisest.