Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul on veebruari keskpaigast pärit Sakala keskuse uues projektis selgelt kirjas, et olemasolevast hoonest säilitatakse Rävala puiestee poolne ilus paefassaad ja keskuse torn, teatavad paeliit ja sotsiaaldemokraadid.

“Eilse seisuga olid arendajad aga lammutanud nii kõnealuse fassaadi kui ka torni ühe külje. Kindlasti leiab Peeter Rebane kümme põhjust, miks lammutusprojeti rikkuma pidi. Tegelik põhjus on aga selles, et Raivo Palmaru kultuuriministriks oleku ajal ei ole arendajatel karta mingisuguseid sanktsioone,” märkis Juske.

Paeliidu esimees Rein Einasto rõhutas, et Sakala keskuse arendajad on rikkunud kõiki antud lubadusi. “Sakala keskuse lugu on kujunenud semukapitalismi üheks eredamaks näiteks,” ütles Einasto.

Sakala keskuse kaitsjad kogusid eelmise aasta lõpus kogu ajaloolise hoone säilitamiseks ligi 10 000 allkirja. Keskuse arendajad alustasid lammutustöid Riigikogu valimiste järgsel hommikul 5. märtsil.

Õiguskantsler on teinud vabariigi valitsusele ettepaneku karistada keskerakondlasest Harju maavanemat, kes ei viinud nõuetekohaselt läbi järelvalvet Tallinna linnavalitsuse väljastatud Sakala keskuse lammutusloa seaduslikkuse üle.