Delfi küsis nädala alguses Randjärvelt mitu küsimust seoses MISA poolt rahastatud filmidega, kus peategelasteks olid ta parteikaaslased.

1) Kas on tõesti võimalik, et MISA ei teadnud filme rahastades, et neist suurem osa tuleb reformierakondlastest?
2) Kas te olete ise filme näinud? Mis mulje on need teile jätnud?
3) Kas eelpool mainitud filmide jaoks võis olla lihtne raha saada, sest MISA juhtkonnas on arvestatav
hulk reformierakondlasi?
4) Miks ei võiks olla MISA erakondadest sõltumatu organisatsioon?

Pärast teistkordset küsimuste meeldetuletamist vastas Randjärv: "Projekti hindas ja rahastamise otsustas sõltumatutest ekspertidest koosnev komisjon, mitte MISA juhtkond. Projektikonkursile ei esitatud projektis osalevate inimeste nimesid. Projektis osalejate valiku tegi konkursi võitnud Inforing OÜ."

Sel nädalal andis filmidele hinnangu ka peaminister Andrus Ansip - talle need teosed meeldisid.

Randjärv saatis vastused oma abi kaudu

Esmaspäeval edastas riigikogu aseesimehe abi Getter Martins Laine Randjärve kommentaari Delfi päringule järgmises sõnastuses:

"Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed ehk MISA loodi 1998. aastal nime all Mitte-eestlaste Integratsiooni Sihtasutus (MEIS). Selle aja jooksul on ellu viidud tuhandeid projekte, mis on seotud eesti keele õppega, ettevalmistamisega kodakondsuseksamiks, õpetajate koolitustega, rahvusvähemuste rahvuskultuuriseltsidega.

Lõimumisprotsesside toetamiseks on erinevaid meedia-, teatri-, kirjanduse- ja muusika-alaseid integratsiooniprojektide.

Iga aasta kuulutab MISA välja kümneid projektikonkursse, mille raames saavad toetust sajad organisatsioonid . Igal projektikonkursil on oma eraldi hindamiskomisjon, mis koosneb asjatundjatest.

MISA missiooniks on Eesti lõimumispoliitika elluviimine, tolerantsuse kasvatamine ja erinevate kultuuritraditsioonide tutvustamine Eesti ühiskonnas."