Randjärv sõnas ERRi saates "Otse uudistemajast", et ta ei lähe kultuuriministeeriumi ja Eesti Kontserdi vastu kohtusse, kuna ta ei taha panna uut Eesti Kontserdi nõukogu ebameeldivasse olukorda.

Ta viitas, et praegune olukord on piinlik. "Soovin võimaldada uuel nõukogul lahti harutada juriidiline sasipundar, astun välja sellest inetust poliitilisest mängust." Ta pahandas, et vahepeal keskenduti tema isiku üksikasjalikule materdamisele. Ta märkis, et tegu oli suisa poliitilise spinniga. Kes olid mõjutajad otsuse puhul? Randjärv ütles, et ei soovi öelda. "Mind on palju laimatud, vihjeid, sahinad," märkis ta ja ütles, et see kõik oli vale. "Minu kritiseerijad ei vestelnud minuga otse."

Randjärve meelest oli nõukogu otsus konkurss tühistada täiesti arusaamatu. "Kõik see kirjeldus, mis sellest 24. oktoobri koosoleku protokollis, see pole tõsiseltvõetav," nentis Randjärv. Ta arvab, et otsuse tegemisel lähtuti sahinatest, kuluaarivestlustest ja meediaväljaannetes kirjutatust.

ERR uuris, kas praegune otsus kohtuteest loobuda ja poliitikasse jääda lähtub ka sellest, et hiljuti jõudis avalikkuse ette, et Eesti Kontserdi rahaline seis on kehv. Nimelt ollakse praegu miinuses pea 300 000 euroga. Randjärv ütles, et kindlasti mitte. "Minule meeldivad väljakutsed, mõtlesin selle peale, et palju põnevat teha. Olen tegutseja, uute süsteemide rajaja," viitas ta, et kui ta oleks ametikoha saanud, oleks andnud endast parima.

Randjärv tõi välja, et kultuuriminister Indrek Saar ütles, et Eesti Kontserdi miinust lapitakse järgmise aasta eelarvest. "Mille arvelt? Kontserttegevuse arvelt. Tõsise muusika huvilised saavad selles osas niigi kaotuse osaliseks, uus juht peab teadma, et 300 000 euro eest vähem saab korraldada," arutles Randjärv ja leidis, et see pole hea lahendus. Paari kuu pärast ametist lahkuva Jüri Leiteni kohta sõnas Randjärv, et uskus temasse väga, siiani polnud ta kuulnudki, et Eesti Kontserdis nõnda keerukad rahalised probleemid. "Juht ei ole lahinguväljal sõdur, tuleb vaadata ka laiemalt meeskonnavastutust."

Enda plaanide kohta rääkis Randjärv, et ta ei lahku poliitikast ning kandideerib riigikokku. "Usun, et iga kogemus on millekski hea. On väga oluline, et kui sind pikali lüüakse, siis ei saa maha lamama jääda, vaid tuleb püsti tõusta ja edasi minna," lausus ta.

Ta ei hakanud lubama, et valituks saades on neli aastat kindlasti riigikogus. "Võib olla seotud olukorraga, mis minust ei sõltu. Ei julge lubadust välja anda, pärast süüdistatakse, et ei pea sõna."