Kultuuriminister Laine Jänes  selgitas oma vastuses, et ERSO nagu kõik teised kultuuri allasutused, mida kultuuriministeeriumil on 48, pidid käesoleval aastal kärpima oma eelarvet 9 protsenti. Jänese sõnul on ERSO kärpimise asemel ületanud eelarvet aga 4,3%-ga. „Siin ei ole mitte midagi isiklikku ja kultuuriministeerium on asunud päästma ERSO-t, et see ei läheks lõplikku pankrotti.” kinnitas kultuuriminister.

Seejärel küsis Peeter Kreitzberg uuesti, millest Neeme Järvi valesti aru sai ning Jänes rääkis, et orkestri direktori kohusetäitjaks on määratud Anneli Unt, kes on Eesti Filharmoonia Kammerkoori direktor.

Jänese sõnul on ta üles näidanud võimekat finants- ja kollektiivi juhtimist, toonud küsis oma kollektiivi 8 aastat tagasi välja keerulisest situatsioonist, mis oli samuti seotud rahaga. „Kindlasti püüab ministeerium päästa ERSO-t käesoleval aastal. Vastuvõetamatu on aga ERSO endise direktori soov järgmise aasta eelarveauku katta teiste kultuuriasutuste eelarvete arvelt, nõudes endale Eesti Kontserdi eelarvest 6,2 miljonit. Kultuuriminister usub, et Anneli Unt oma hea ja targa juhtimisega suudab analüüsida ja aru saada, millest on nii suured augud tekkinud, millised on need potentsiaalsed kohad, kust on võimalik kokku hoida. Edasist vastust saab oodata juba tema käest, ütles Jänes.

Kolmanda täpsustava küsimuse peale, millest Neeme Järvi on valesti aru saanud, vastas kultuuriminister, et vastutus asutuste, allasutuste juhtimise eest on kõigepealt asutuste direktoril ja loomulikult seda haldaval ministeeriumil.

“Kui minister ja ministeerium oma teenistusliku järelevalvega leiavad, et asutuse juhton eksinud finantsdistsipliini ja elementaarsete juhtimisreeglite vastu, siis tuleb vastu võtta radikaalne otsus, et ERSO või ka ükskõik missugune teine kollektiiv pääseks pankrotist või mingisugustest muudest keerulistest probleemidest. Siitani ettepanek saata ERSO mängijad neljaks nädalaks miinimumpalgaga puhkusele ei ole kultuuriministeeriumile vastuvõetav. Seetõttu on kultuuriministri vastutus leida juht, kes suudab orkestrit selliselt juhtida, et see saaks töötada ja mängida,” selgitas Jänes.

Karel Rüütli täpsustavale küsimusele, millest siis härra Neeme Järvi on valesti aru saanud, vastas lõpuks Jänes, et tema ei anna Neeme Järvile nõu, milliseid lugusid valida kontserdikavadesse. “Seda ei tee isegi mitte ERSO direktor,” lausus Jänes ja väitis jätkuvalt, et saab Neeme Järviga täiesti normaalselt läbi.