Süüdistuskokkuvõte puudutab kahte meest, kelle nimesid prokuratuur ja politsei kuni jõustunud kohtuotsuseni ei avalda.

Ajalehe Virumaa Teataja andmetel astuvad kohtu ette Raivo Aas ja Jüri Soon. Viimane on ka Ülo Savimäe väidetav mõrvar.

Mõlemat meest süüdistatakse võõrasse valdusesse tungimises, röövimises ja laiba rüvetamises, kirjutas ajaleht. Süüdistuskokkuvõtte järgi olid nad teadlikud, et Savimägi kavatses müüa sõiduauto Volkswagen Sharan.

Ostusoovi ettekäändel meelitasid süüdistatavad Savimäe 12. veebruaril Rakveres Pikas tänavas asuvast taluliidust mehe eramusse Rakvere valda Karitsa külla ja tungisid seal talle kallale.

Soon ja Aas röövisid Savimäelt mobiiltelefoni ja rahakoti ning viisid vägisi oma ohvri Aasale kuuluvasse Sae tallu Viru-Nigula vallas Samma külas. Sae talus maakonna taluliidu endine juht tapetigi.

Savimäe lähedastele tundus kahtlasena, et tema mobiiltelefon ei vastanud, mõlemad autod olid maja juures, kuid meest ennast ei olnud kusagil. Oma kahtlustest teavitasid nad kohe politseid.

Lääne-Viru kriminaalpolitsei leidis operatiivtöö tulemusel Savimäe laiba 17. juulil. Surnukeha oli mässitud kilesse, naftaga üle valatud ja maetud Sae talu rehetoa muldpõranda alla umbes meetri sügavusele.

Lääne-Viru maakohtus hakkab Soone ja Aasa kriminaalasja arutama maakohtu esimees Tiit Kullerkupp.

Tavaliselt määrab kriminaalasjadele kohtunikud arvutiprogramm, kuid Kullerkupu selgituse järgi ei toimi justiitsministeeriumi arvutiprogramm seal tehtavate muudatuste tõttu alates eelmisest nädalast kuni uue aastani ja nii pidid nüüd maakohtute esimehed kohtunikele kriminaalasjade jagamise oma õlule võtma.

Kullerkupu ütlust mööda määrab ta Savimäe mõrvaasjas peetava kohtuistungi päeva tuleva aasta esimesel töönädalal.