„Me väga harva julgeme öelda seda, mis me mõtleme,“ ütles IRL volikogu liige ja endine siseminister Lagle Parek. „Aga kõige tähtsam on see, et me ei valetaks.“

Parek meenutas, et ka omal ajal vangistuses olles oli tal reegel, et ta ei valeta. „Me ei valetanud ka KGBle, me lihtsalt ei öelnud,“ lausus kunagine dissident Parek ja soovitas. „Seda asja võiks uuesti juurutada.“

„Kuidagi niisugune tunne on, et on allakäik,“ rääkis Parek tänase Eesti olukorra ja IRLi ümber lahvatanud elamislubade skandaali valguses. „See ei ole meie erakonna asi, see on terve Eesti asi.
Kes oskab öelda, kuidas saada vastu sellele vale õhkkonnale, mis on dominerivaks saanud?“

Parek meenutas, et on olnud palju hullemaid olukordi. „Aeg on jälle muutuda, terve maailm muutub praegu, valikuid ja otsuseid on raske teha, aga me saame kõigest jagu, kui me peame endast lugu ja ei valeta,“ kõneles Parek, kes on katoliku kiriku sotsiaaltöö organisatsiooni Caritas liige.

Parek soovitas, et mitte hinnata kohutavalt kõrgelt oma majanduslikku heaolu, sest see sunnib meid olema allaheitlik. „Kõrgemat palka, kõrgemat töökohta — kas see on ikka nii tähtis?“ küsis ta.