Laekvere valla sotsiaalkonsultant Silvi Sirelpuu sõnul annab vald tulekahjus abikaasa ja kaks last kaotanud mehele ja pere vanemale pojale ühetoalise korteri keskküttega majas, mis koos pereisa tööandjaga ka möbleeritakse.

Sirelpuu rääkis Delfile, et vald toetab perekonda matuste korraldamisel, aitab transpordiga ja on abiks muude kulude katmisel.

"Vallapoolne matusetoetus on 100 eurot, lisaks on uuest aastast riiklik matusetoetus 250 eurot," loetles Sirelpuu. "Selge on see, et need on väikesed summad ja kindlasti tuleb valla poolt veel abi juurde."

Praegu elab lesk koos tulekahjust pääsenud 9-aastase pojaga sugulaste juures. Täna nõustas perekonda ka psühholoog. Kui koolivaheaeg lõppeb, saab poiss kooli minna, sest kindlasti ei ole tal hea kauaks üksi jääda, rääkis Sirelpuu.

Headus ei ole maailmast kadunud

"Olen kogenud seda, et inimesd, kes pakuvad abi ja toetus, on väga südamlikud ja väga armsad ja lahked," rääkis Sirelpuu. "Suur tänu kõigile, kes on abi pakkunud," rääkis Sirelpuu, kelle sõnul pakutakse nii riideid kui mööblit. "Lihtsalt lahke inimene helitsab ja pakub abi, et ta saab õmmelda vajadusel riideid või voodipesu. Headus ja inimeste armastus ei ole maailmast kadunud."

Ka enne traagilist õnnetust toetasid peret nii vald, naabrid kui ka lähedased. Sirelpuu sõnul oli vallale teada perekonna elektrivõlg, kuid sellest rääkisid mitte pereliikmed ise, vaid naabrid.

"Teinekord jätavad inimesed rääkimise hilja peale," tõdes Sirelpuu. "Me aitasime neid, siis kui me sellest teada saime." Võlgnevuse tõttu vooluta jäänud elumajja, oleks pidanud elekter tagasi tulema just eile - õnnetuse päeval. Esialgsetel andmetel põhjustas tulekahju toas süüdatud küünal.

Sirelpuud teeb aga murelikuks tragöödiast rääkivate uudiste juurde postitatud kommentaarid - need on väga rängad ja valusad lähedastele, kes on selle tragöödiaga seotud.

Annetused isale ja pojale

Pere ise andis meedia vahendusel teada kahest kontonumbrist, kuhu inimesed saavad annetsui teha. Valla poolt on annetusteks avatud maanaiste seltsi kontonumber.

Annetusted on vajalikud perele uude elamisse asjad muretsemiseks, sest tuleroaks läks kogu nende kodu.

Kõik, kes soovivad toetada põlengu läbi kodu ja kolm lähedast kaotanud pereisa ja last, saavad annetuse teha Muuga maanaiste seltsi Eha pangakontole EE431010220225761224 või pereisa Kalju Kubjase kontole EE231700017002435912.

Kes soovib aidata ema oma poegadega viimasele teele saata, saab teha rahalise annetuse tules hukkunud Dyana ema Margit Eha kontole EE642200001102067160. Raha, mis peale matuseid üle jääb, antakse Dyana mehele ja pojale.

Eile õhtuse seisuga oli Dyana ema arvele laekunud pea 1500 eurot ja Dyana mehe arvele paarsada eurot.