"Esialgu on veel veidi vara 100-protsendilise kindlusega väita, et minust saab selle valimisringkonna esinumber, sest IRLi volikogu koguneb ametlikke valimisnimekirju kinnitama 13. detsembril," sõnas Ladõnskaja Delfile.

"Loomulikult on see minu jaoks suur au, kuid samal ajal ka tohutu vastutus, mille tõsidusest ma olen täiesti teadlik," ütles ajakirjanik ning lisas, et temal on antud valikut loogilisem täpsemalt kommenteerida alles pärast seda, kui erakond on oma lõpliku otsuse langetanud.

Eile kirjutas Delfi, et toimetusele teadaolevalt on IRL otsustanud valida kevadiste riigikogu valimiste nimekirja esinumbriks Viktoria Ladõnskaja Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita valimisringkonnas.

Esialgu pidi selles ringkonnas nimekirja tipus kandideerima küll IRL-i aseesimees Eerik-Niiles Kross, ent temast sai vahepeal Reformierakonna liige.

Kui erakond nii 13. detsembril otsustab, seisab Ladõnskajal ees tuline võitlus, kuna samas piirkonnas kandideerivad sellised kogenud poliitikud nagu Edgar Savisaar (KE) ja Keit-Pentus Rosimannus (RE).

IRLi volikogu koguneb ametlikult valimisnimekirju kinnitama 13. detsembril. Allikate sõnul soovib IRL esinumbriks panna koguni neli uut inimest, kes varasemalt riigikogu valimistel kandideerinud ei ole. Lisaks uuele tulijale Ladõnskajale on Võru-, Valga- ja Põlvamaal suure tõenäosusega IRLi esinumber teletäht Maire Aunaste. Hiiu-, Saare- ja Läänemaal paneb IRL oma panused endisele kapo juhile Raivo Aegile ning Ida-Virumaal on IRLi esinumber Anvar Samost.