“Kui Eesti Ekspressi poolt eile avalikustatud kiri /…/ on tõesti olemas, siis kaldun nüüd ka mina arvama, et ilmselt on tegemist ülekoormusest tingitud haigusnähtudega, mis vajavad tõsisemat ravi ja ei võimalda enam riigi peaministri koormat vedada,” vahendab ETA Saatpalu reedel peaministri koduleheküljele kirjutatud teksti. “Avaldan kaastunnet…”

Laar väitis isamaaliitlastele saadetud elektronkirjas muu hulgas, et tuleval aastal langeb Eesti Venemaa provokatsioonide ja propagandarünnakute laine alla.

Neljapäeval kinnitas Laar ETAle, et tegemist on erakirjaga, ning keeldus seda kommenteerimast. Laar peab küll kummaliseks, et Eesti Ekspress on selle kirja avaldamisega läinud vastuollu hea ajakirjandustavaga. Sellegipoolest ei kavatse ta väljaandega poleemikasse laskuda.

Välisministeeriumil ei ole kõnealuse asja kohta midagi öelda, sest välisministeerium ei ole sellist kirja saanud, ütles ETAle välisministeeriumi pressiesindaja Taavi Toom. “Samuti ei kommenteeri me ühegi partei sisediskussioone,” lisas ta.

Isamaaliit peab erakonna esimehe Mart Laari parteiliikmetele saadetud kirja avaldamist Eesti Ekspressis ebaeetiliseks. “Mõistagi peame ebaeetiliseks ja ebakorrektseks, et ajaleht Eesti Ekspress avaldas järjekordselt autori loata kinnises listis ilmunud teksti, mis on kontekstist välja rebitud ja mille tähendust ei ole seetõttu eraldikistuna võimalik korrektselt tõlgendada,” ütles ETAle Isamaaliidu parlamendifraktsiooni pressi- ja infonõunik Sirje Kiin.

Laar kirjutas, et Eesti ei tohiks teha endale mingeid illusioone. “Eelseisval aastal langeb Eesti Venemaa provokatsioonide ja propagandarünnakute laine alla. Sest ka Venemaa võitleb oma impeeriumi ellujäämise eest,” kirjutas Laar kirjas, mille tõi muutmata kujul ära 8. novembri Eesti Ekspress. “NATO laienemine Balti riikidesse viib Euroopa ühinemise lõpule ning tõkestab Venemaale laienemise Euroopasse. Euroopasse kirvega akna raiumise asemel tuleb Venemaal õppida viisakalt uksele koputama.”